Kategorier
Golv

Golvslipning i Stockholm ger golvet glans

Ett trägolv får tillbaka sin fräschör från sin ungdom tack vare skickligt yrkesfolk. En firma i Stockholm utför golvslipning av parkett och andra trägolv.

Den som köpt en ny villa med trägolv av olika slag har tagit ett klokt beslut. I många avseenden är trägolv tidlösa och har funnits i vårt land under många epoker. Och trägolv har funnits för både rik och fattig. De minst bemedlade har förstås fått nöja sig med hyvlade brädor medan rikt folk har kunnat hålla bal på parkettgolven.

Varför har trägolv blivit så populära i vårt land? En förklaring är naturligtvis att vårt skogrika land har haft god tillgång på träprodukter. Vårt yrkesfolk har alltid vetat hur trä ska utnyttjas för golv och möbler. Att trägolv dessutom är vackra, varma och mjuka att trampa på har också bidragit till deras popularitet. Idag har en ny dimension kommit till. Genom att slipa om blir vi miljövänliga genom att vi återanvänder och förlänger livslängden på träråvara.

En ny bostad kan kräva golvslipning i Stockholm

Den som köper en ny lägenhet eller en villa möts sällan av glänsande trägolv. Antingen är golven slitna eller så döljs de under en heltäckningsmatta. En sådan bostad kan dock förvandlas. Ett parkettgolv med diverse skavanker kan för det mesta slipas och bli som nytt. Detsamma gäller för massiva trägolv. Och när själva slipningen är gjord måste golvet få en ytbehandling med lackering eller vaxning.

Golvslipning i Stockholm, och för den delen varsomhelst, är inte något som ska utföras av en amatör. Om en slipmaskin förs över golvet på ett felaktigt sätt kan stavarna i parketten skadas och repas. Dessutom är förberedelsen inför slipningen viktig. Om det finns skadade stavar, ska de ersättas. Inte sällan behöver trösklar och socklar repareras eller bytas ut om slutresultatet ska bli bra.