Kategorier
Måleri

Målare i Vasastan – färgsättning och trivsel

Om du behöver färgsätta din våning för att skapa trivsel och en ombonad hemmiljö, kan du behöva hjälp av en målare i Vasastan som vet vad som är möjligt.

Att köpa en bostadsrätt kan ha sina utmaningar. Om säljaren bott i lägenheten länge kan den vara inpyrd av rök och ha väggar och tak som gulnat på sina ställen. När säljaren flyttat ut sina möbler och tavlor framstår lägenhetens krämpor obarmhärtigt. Golven kan vara slitna och solljuset har sannolikt blekt både golv och väggar.

Olof, som är en inbiten ungkarl med känsla för det estetiska, har gjort sitt livs investering. Han har köpt en dyr bostadsrätt i Stockholms innerstad. Där tänker han leva och verka och bjuda in vänner på soaréer och middagar. Än så länge har han dock inte någon paradvåning att bjuda in till. Lägenheten måste renoveras för att bli beboelig.

En målare i Vasastan ger råd

Olof är inte särskilt praktiskt lagd. Att renovera en lägenhet duger han inte till. Och även om han är estet vet han inget om färgsättning, men sin okunskap vill han dölja för sina vänner. Istället tänker han ta råd av en målerifirma. Till sin stora förtjusning kommer en erfaren målare i Vasastan på besök. Målaren har rustat upp många paradvåningar i stan och vet hur tak med stuckaturer ska behandlas.

Målerifirman tar på sig hela Olofs projekt. De gamla tapeterna rivs ner. Sedan bredspacklas och slipas väggarna där det behövs. Och efter grundmålningen tar målaren itu med finishen av både väggar och tak. Men än är våningen inte presentabel. När målning och tapetsering är klara framstår snickerierna som ömkliga. De måste slipas och målas om för att matcha resten. Och visst kan en erfaren målare i Vasastan lösa problemet med ett noggrant förarbete och med flera penseldrag.