Kategorier
Måleri

Bli proffs på tapeter med tips från målare i Bromma

Det är inte något som alla kan ge sig på. Men med några tips från en erfaren målare i Bromma så är det mycket lättare att hänga upp de där drömtapeterna.

Lär ni er att hänga tapeter så kan ni göra om hur ofta som helst där hemma, och det kommer definitivt att liva upp. Tapeter kan skapa ett roligt, färgglatt och livligt intryck i hemmet. De kan ge nästan vilket rum som helst ett nytt, fräscht intryck. Men hur gör man för att hänga upp tapeterna snyggt? Ta några kloka tips från en erfaren målare i Bromma.

Först och främst behöver ni fokusera på underarbetet. Det är viktigt att ni inte slarvar med spackling och slipning. Gammal tapet kan behöva tas ned, eftersom det ofta händer att den bubblar upp när det nya limmet kommer på. Så skrapa ner det ni kan, spackla ordentligt och slipa tills allt är jämnt och snyggt. Det är alltid lättare med en riktig slipmaskin, kopplad till en byggdammsugare.

Målare mäter noggrant innan de sätter igång

Hur svårt kan det vara, tänker ni, och limmar direkt på väggen. Ja, det är bra att vara handlingskraftig, men om ni vill ha ett riktigt bra resultat så är det viktigt att ni mäter ordentligt. Med papperstapeter som hängs med överlapp så är det extra viktigt att ni börjar från det håll där ljuset är som starkast. Många gånger så är det ett fönster som släpper in det naturliga ljuset.

Räkna ut hur många våder ni behöver till väggen. Ni hittar bredden i centimeter på tapetrullens instruktioner. Kom ihåg att inte börja i ett hörn, eftersom de sällan är raka. Dra istället ett rakt streck med hjälp av ett vattenpass en bit ifrån hörnet. Om tapeten är 53 cm bred så brukar det räcka att dra strecket cirka 49 cm från hörnet. Sedan kan ni sätta igång.