Kategorier
Måleri

Så lurar man ögat enligt en målare i Stockholm

Visste du att det finns en hel måleriteknik som, översatt från franska, betyder “lura ögat”? En målare i Stockholm kan imitera marmor, olika träslag och dekor.

Det finns mycket roligt inom måleriyrket. Trompe-l’oeil är verkligen en sådan teknik. Kanske du någon gång har tänkt att du kommit in i en sal som är klädd i marmor. Men när du kommer närmare så ser du att det bara är målat, det är inte äkta marmor. Det här är en teknik som använts på många platser i världen för att få en byggnad att se lyxigare ut.

Idag är det mer ett konstverk än ett tecken på lyx. Men en riktigt duktig målare tar fortfarande stolt emot berömmet för ett väl utfört projekt. Att lura ögat med denna måleriteknik kan göra ert hem till en mycket lyxigare plats. Det är vanligt att man målar möbler i billigare trä så att de ser ut som valnöt eller mahogny, och det blir väldigt vackert.

Moderna målare kan gamla måleritekniker

Stockholm har många gamla byggnader där denna måleriteknik har använts flitigt, och den börjar långsamt komma tillbaka och användas i moderna stilar igen. Det är ett sätt för den som inte har råd med äkta varan att fortfarande få det hem man drömmer om. Med bara några enkla penseldrag så kan man få vilken yta som helst att se fantastiskt lyxig ut.

Det här är en teknik som många målare har gått många kurser i för att göra. Det är ett hantverk i sig. Och såklart så ska det synas att det är lite fejk, för hur ska man annars kunna beundra det verkliga konstverket? En del målare är så duktiga att man nästan missar att det inte är äkta vara. Det är upp till dig att gå på upptäcktsfärd för att upptäcka deras gömda talang.