Kategorier
Måleri

Rätt färg för rätt material

Färg skapar känslor och skyddar väggmaterial. Det är viktigt att man använder sig av rätt färg och rätt nyans. Är man osäker så finns det duktiga yrkespersoner som man kan anlita.

Skillnaden mellan att måla själv och att anlita en målare är att det är en yrkesperson som är utbildad och har erfarenhet av att måla. Kanske har man själv målat några väggar och fasader i sitt liv, medan målaren gör det varje dag under sin arbetsvecka. Professionella målare har god kunskap om olika tekniker, handlag och material som är gedigna och mycket värdefulla för kunden.

Skydda alla ytor

Fördelen med färg är att man kan använda den för att både piffa upp rummet och som skydd för väggmaterialet. Vill man till exempel måla en vägg i vitt så finns det olika typer av vita färger att använda. Även om det är samma grund i färgen så kan man måla med en färg som är mer täckande och glansig, om man till exempel vill kunna torka av ytan med en våt trasa. Målar man däremot med en färg som är mer matt och sugande så kommer det inte gå lika bra att torka av den. Tänker man noga igenom både färgnyans och färgens struktur och egenskaper, så kan man skapa sig ett mycket enklare och trevligare hemmaliv. Det är också viktigt att man inte använder färg som stänger in levande material. Anlita en professionell målare om du är osäker på vad för färg du bör välja.