Kategorier
Måleri

Ny färg eller tapet kan göra mycket

En ny färg eller en ny tapet på en vägg kan lyfta ett helt rum. Dessutom är utbudet av färg och tapeter gigantiskt och det kan vara svårt att välja. Här följer några viktiga saker att tänka på.

Både tapeter och färger följer olika trender och idag finns det både designtapeter och designfärger för varje ny säsong. Men trender kommer och går och vill man inte renovera varje år kan det vara en bra ide att välja en stil eller färg som man kan tänka sig att leva lite längre med. Ett bra sätt att välja kulör och tapet på kan vara att titta i inredningstidningar och leta på nätet. Men det är viktigt att man låter det ta sin tid då det är väldigt lätt att man påverkas av trender. Samla därför gärna bilder, tapet- och färgprover på en storyboard. Då kan man ta sig en titt varje dag tills valet av färg och tapeter klarnar.

Anlita en erfaren målerifirma för bästa resultat

Idag tar de flesta hjälp av en målerifirma då de ska måla eller tapetsera om hemma och rot-avdraget gör att det inte längre är särskilt dyrt. Men det kan ändå vara bra att ta in offerter från ett par olika målare i Stockholm för att jämföra priser. Kanske finns det också någon i bekantskapskretsen som precis har renoverat och har en pålitlig målerifirma att rekommendera? Det är nästan alltid bästa sättet att hitta en bra målare på men man kan också be om referenser från tidigare kunder.