Kategorier
Bygg & Renovering

Brandtätning för din säkerhet

Brandtätning är något som görs för att säkra en byggnad. Om elden ändå skulle slå till blir det svårare för den att sprida sig snabbt tack vare brandtätningen.

Det är lätt att tro att det bara är den som äger en byggnad som ska se till att den är brandtät. Så är det inte. Det finns bestämmelser som säger att även de som utnyttjar byggnaden och bedriver någon form av verksamhet där är skyldig att se till att byggnaden är brandskyddad. Så nu vet du det.

När det gäller brandtätning handlar det om att se till det där lilla extra. Det kan vara ett rör som genomborrar en vägg till exempel. Då gäller det att det finns bra tätningsmedel mellan röret och den utsågade cirkeln i väggen. Det finns speciellt skum eller lim som passar till detta och tål höga temperaturer.

Brandtätning – veta vad som gäller

Det är viktigt att den som utför en brandtätning har fullständig kontroll över vilka medel och material som ska användas för att allt ska vara i sin ordning. För övrigt krävs det inte att man är licensierad eller har någon adekvat utbildning för att kunna brandtäta.

Men det är ändå viktigt att den som utför en brandtätning har stor kunskap om det hen håller på med. Annars är det ju ingen nytta med det hela. Då kommer ju branden sprida sig i alla fall och kanske orsaka att flera människoliv går till spillo. Det är ju ett tragiskt scenario på alla sätt.

Mer information kring brandtätning, kan du hitta här: brandtätning.net