Kategorier
Bygg & Renovering

Rivning i Stockholm – en del av livets stora cirkel

När ett hus eller en byggnad har sett sina bästa dagar kan det behöva rivas. Rivning i Stockholm behöver inte vara någonting drastiskt. Snarare någonting som kan skapa nya möjligheter.

Ibland måste gamla saker försvinna för att kunna göra plats för nya. Det är en del av livet att ingenting varar för evigt. Det gäller även byggnader. Även om det finns många gamla, stolta och anrika byggnader i Stockholm kan inte alla få stå kvar hur länge som helst. Speciellt inte när de kanske dessutom är fallfärdiga och till mer skada än nytta. Husen kanske är bortom räddning till och med för den mest erfarna hantverkaren. Då är det helt enkelt smartare att bara riva hela rasket och låta någonting nytt ta form. På så sätt är rivningsprocessen en del av det man skulle kunna kalla för livets stora cirkel.

Rivning är en vacker avslutning på livscirkeln

Och livets stora cirkel finns inte bara på savannen och i Mufasas teorilektioner om livet. Den finns överallt. Även i Stockholm. Som sagt, det är därför man river hus. När cirkeln sluts för en byggnad så startar cirkeln i samma ögonblick för nästa hus. Platsen är densamma, men livet går vidare. Det är därför det inte behöver vara ett sorgligt ögonblick när en gammal byggnad rivs. Rivning kan helt enkelt vara någonting vackert. Och oavsett så är det ändå en del av livet. Som nämndes inledningsvis så finns det ingenting som varar för evigt. Läs mer om rivning på denna hemsida: https://www.rivningstockholm.nu