Kategorier
Golv

Renovera golv på bästa sätt

En golvrenovering kan göra mycket för komforten i bostaden. Ta bort en gammaldags heltäckningsmatta och ersätt den med ett lättskött trägolv så får man en renovering som håller länge!

Har du tittat på ditt golv nyligen? Eller täcker du bara över skavankerna med en matta? Ett golv kan kännas på så många olika sätt under fötterna. Ta av strumporna och känn efter själv – hur känns golvet mot fotsulan? Kanske är det dags att göra något åt det? Ett fint golv som hålls efter höjer värdet på bostaden och ger även bostaden ett lyft.

Det finns många olika sorters golv att använda sig av, allt från laminat till rena trägolv. Vad som passar bäst får var och en avgöra. När det gäller trägolv finns det fördelar med att man lätt kan slipa dem för att få ”nytt” golv efter några år. Å andra sidan blir det en vacker patina med årens lopp som också kan vara väl värd att bevara.

Välj ett golv som får fötterna att dansa!

Trägolv är lätta att hålla rena med hjälp av dammsugning och våttorkning. En sorts trägolv som anses exklusivt är så kallat parkettgolv. Självklart kan man få parkettgolvet i olika mönster. Det finns allt irån klassisk fiskbensparkett och limhamnsrutan till holländsk parkett.

När man skall renovera golv är det bra att kontakta golvläggare. Man kan utnyttja ROT-avdraget när man anlitar en professionell golvläggare. ROT-avdraget motsvarar ungefär 30% av arbetskostnaden, och man får som privatperson göra ett skatteavdrag upp till 50 000 kronor per år och person. Läs mer om golvläggare på denna sajt: golvläggarestockholm.biz