Kategorier
Bygg & Renovering

 Lekplatsutrustning för alla barn

Att anlägga en lekplats för barn är ett roligt projekt. Det ger barnen möjlighet att öva sin fysik med hjälp av den lekplatsutrustning som finns på platsen. 

Även om skogen är den bästa lekplatsen för så gott som nästan alla barn behövs det komplement. Ett av komplementen är att anlägga lekplatser. För hur gärna man än vill så är det svårt att få skogen att vara precis där man ska bygga skolor eller hus.

Med inspiration från skogen går det att bygga härliga lekplatser som kan utmana barnen och ändå ge dem en trygg lekmiljö. Med olika former, materialval och färger kan man ge inspiration till olika lekar. Ett bra sätt att ta reda på vad som är gångbart är att fråga barnen vad de gillar på olika lekplatser.

Lekplatsutrustning som passar många barn

Runt om i Sverige finns det många kreativa lekplatsanläggare som satsat på temalekplatser. Det kan vara en grym inspiration för den som ska anlägga en ny lekplats. Det finns lekplatser som ser ut som en stugby från 1800-talet, tv-serien Macken och musiklekplatser för att nämna några. Det är med andra ord bara fantasin som kan sätta stopp för vad man kan hitta på.

Det kan också vara bra att fundera på vilka åldrar lekplatsen riktar sig till. Är det småbarn upp till cirka 4 år så kanske det räcker med en sandlåda och små klätterhinder. Även gungor som är i puttvänlig höjd för föräldrar är viktigt. Ska man göra en lekplats för alla åldrar är det en större utmaning.

Lekplatsutrustning i kombination med utegym

Det går att göra lekplatser där även 15-åringar trivs. Även om de själva skulle anse sig för stora för lekplatser så är det gärna där de sitter och hänger. Ett stort klätternät och stora kompisgungor är saker man kan ha i sin lekplatsutrustning för tonåringarna. Även tonåringar kan få vara med och svara på frågor om vad som ska finnas på en lekplats.

Lägger man till klätterställningar som påminner om utegym kan tonåringar öva styrka och balans. Det gör att även de får motion och rörelse. Det finns till och med platser som har kombinerat lekplatser med utegym. Då kan både vuxna och barn träna och leka tillsammans. Det gör att hela besöket blir en win-win för dem.

Mer information kan du hitta på webbsida: lekplatsutrustning.com