Kategorier
Golv

Kan man ha trägolv i köket?

Förr i tiden hade man mest trägolv i vardagsrummet men så är det inte längre. Tack vare olika ytbehandlingar har valmöjligheterna ökat och idag kan man även ha trägolv i köket och hallen.

Trä är ett älskat golvmaterial och det är lätt att förstå varför. Det är vackert och även behagligt att gå på och eftersom variationerna är så många passar det överallt i huset eller lägenheten. Det finns lamellparkett, furugolv, industriparkett och många andra typer av trägolv. Vissa träslag, exempelvis ek och ask, är också hårdare än andra, vilket gör att de passar särskilt bra i köket och hallen.

Men för att träet ska klara grusiga och blöta skor, eller spill och annat smuts, måste ytan skyddas med en ytbehandling. Länge var lack det enda behandlingsalternativet men idag kan man även använda hårdvaxolja för att ge golvet ett bra skydd mot väta. En hårdvaxolja gör också att den vackra träkänslan bibehålls.

Glöm inte rot-avdraget

Trä är ett levande material som påverkas av de olika årstiderna. Ska man lägga in ett trägolv är det därför bäst att anlita en professionell golvläggare, som även kan hjälpa till med ytbehandlingen. För att få ner priset kan man utnyttja rot-avdraget på arbetskostnaden.

Självklart ska man ändå jämföra priser och referenser mellan olika golvläggare. En seriös golvläggare lämnar ett fast pris och vet vad arbetet kommer att kosta innan golvläggningen påbörjas. Men som med alla hantverkstjänster ska man ändå skriva ett ordentligt avtal med slutpris och datum för när arbetet ska vara färdigt. Mer info om golvläggning hittar du här: golvläggarestockholm.net