Kategorier
Måleri

Husfärgen inte bara för syns skull

Det är kanske inte något som man tänker på till vardags. Men färgen som husen målas med har även en annan mycket viktigare funktion. Det handlar om att lagret av färg skyddar fastigheten.

Ett hus som inte blir målat regelbundet kan få skador av både fukt, röta och mögel, något som byggnaden inte bör bli utsatt för. Men hur ofta ska man måla sitt hus? Det beror på vilken typ av hus man har och vilken färg man använder sig av. Det kan vara mellan fem och femton år mellan målningarna, så det gäller att hålla koll på vad som gäller för det egna huset. För att hålla huset i bra skick kan det vara bra att tvätta ytan ungefär vart tredje år.

Svårare än man tror

Det är lätt att att man köper hem lite falu rödfärg och målar under semesterveckorna i lugn och ro. Men så mycket kan gå galet om man inte är påläst. För som sagt, vilken färg ska man ha? Hur, vad och var man målar kan ha att göra med var man bor. Har man sitt hem nära havet kan havssidan vara i behov av målning oftare än övriga huset. Ett bra förarbete är att ta bort flagnande färg. Sedan kommer det viktigaste, nämligen målandet. Här gäller det att vara noggrann. Tänk på att det som görs medför att huset klarar sig i många år framåt. Kanske är det bäst att hyra in en målare från Stockholm som får ta hand om jobbet ändå. Hitta mer info om målare här: målarenstockholm.se