Kategorier
Golv

Har du turen att ha ett gammal trägolv?

Är du en av de lyckliga ägarna till ett äldre trägolv? Många vill bevara sitt gamla trägolv och dess charm. Oavsett ålder så är det alltid finare utan repor. En golvslipning gör det möjligt.

Trägolv är ett mysigt golv att ha, det är skönt att gå på och dessutom fint att se på. Det positiva med trägolv är även att man enkelt kan förnya det. Det är både snällare mot plånboken, men även miljön att slippa köpa nytt. Man förnyar det helt enkelt genom att slipa bort den gamla ytan. Har man då sedan tidigare repor eller fläckar på golvet kan man få bort dessa. Hur djupt man ska slipa är beroende på hur djupa reporna är. Givetvis måste golvet vara tillräckligt tjockt för att klara det.

Förberedelser som krävs

Innan man gör en golvslipning i Täby måste hela rummet tömmas. Man behöver skydda de saker som ska skyddas samt noggrant städa rent golvet från smuts och fettfläckar. Att göra slipningen är ett dammigt och relativt tungt jobb. Maskinen man använder sig av väger i regel mellan 50-75 kg. För att få ett bra resultat måste man göra detta jämnt och ta lika mycket överallt.

Det kan låta svårt, vilket det är. Att istället anlita en som gör det är betydligt enklare. De har koll på tjockleken på ditt golv samt hur mycket man kan och ska slipa. Med golvslipare får du ett bra resultat. De har även koll på hur man ska skydda golvet efteråt.