Kategorier
Bygg & Renovering

Dränering med garanti i Stockholm

Behöver ni dränera villa i Stockholm? Ta då hjälp av en certifierad firma som lämnar garanti på sin dränering. På så vis slipper ni tråkiga överraskningar.

En otillräcklig dränering runt villan kan leda till kostsamma fuktskador och att källaren översvämmas när det regnar lite mer än vanligt. Det i sin tur kan leda till ett sämre inomhusklimat och att man även får problem med allergier. I värsta fall kan det även bli sättningar i marken vilket kan ge sprickbildningar i husgrunden, vilket så klart inte är bra.

Därför är det viktigt att man anlitar en erfaren markentreprenör som är certifierad och har utbildad personal. Då undersöker de först marken runt huset samt tittar även på omgivningarna runt omkring för att se om det finns något där som kan påverka markfuktigheten. På så vis får man fram korrekta beräkningar.

Rot-avdraget gäller för dränering

Det kan kosta en hel del att dränera runt huset men priserna kan också variera kraftigt mellan olika aktörer. Därför ska man ta in offerter på dränering i Stockholm från flera olika firmor. Men det gäller att även fråga om det tillkommer extra kostnader. Vissa företag inkluderar exempelvis inte bortforsling av sten och jordmassor, med mera.

Som privatperson kan man nyttja rot-avdrgaet för husdränering, vilket får ner kostnaden en hel del. Det kan vara bra att känna till att en seriös aktör dokumenterar och fotograferar även arbetet, samt lämnar en generös garanti på jobbet. Men det är viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med markentreprenören innan arbetet påbörjas.