Kategorier
Golv

Det gamla golvet är det nya

Återvinning och upprustning av hemmet är rätta vägen att gå nuförtiden, istället för att alltid köpa nytt och slösa på resurser. Få golvmaterial kan förnyas, men trägolv är ett av dem.

Stampat jordgolv är väldigt ute i Sverige. Det är kallt, obehagligt och inte överdrivet rent. Svårt att städa är det också. Alltså väljer vi andra typer av material då vi ska förnya våra moderna bostäder. Laminat eller klinker, mycket har sin charm, men inget går upp emot ett rejält trägolv.

Trägolv kommer förstås i olika skepnader, till exempel i form av fiskbensparkett och plankor. Det finns mycket variation, så därför kan man alltid hitta något som passar ens eget hem, oavsett vilket rum det handlar om. Golvläggare som jobbar med trä kan skapa mängder av olika sorters trägolv, och behandla dem så att de håller sig vackra i många år.

Skötsel och återfödelse

Alla blir gamla med tiden och tyvärr görs inga undantag för trägolv. Däremot åldras vissa med behag, och detta är fallet för trägolv. Ett gammalt trägolv har sin alldeles egna charm, och till skillnad från andra typer av golv så har trägolv föryngringskurer som faktiskt hjälper.

När åldersfläckar och streck blir besvärande kan ett trägolv få hjälp genom professionell golvslipning i Stockholm. Ge det bara chansen, och ditt golv kommer att glänsa med slät yta och vacker lyster igen, precis som i ungdomen. Några dagars avskildhet behövs för att ditt trägolv ska få återhämta sig, men sedan kan ni fortsätta att leva lyckliga tillsammans.