Kategorier
Måleri

7 Kontrollfrågor du bör ställa när du anlitar en målare

Att måla om ditt sommarställe eller längta efter ett nyligen målat kök? Oavsett dina måleridrömmar är det alltid en smart idé att anlita en professionell målare. Ta del av dessa användbara tips för att säkerställa en framgångsrik målningsupplevelse!

Känn fräschören i ett nymålat rum

Majoriteten av oss är bekanta med känslan av ett nymålat rum. Det ger en fräsch, härlig och inspirerande atmosfär. En ny färg kan verkligen göra underverk när det kommer till att förändra stämningen i ett rum. Men när man överväger en målning finns det många faktorer att tänka på. Vad ska egentligen målas om? Är det utomhus- eller inomhusmålning? Olika klimat kräver olika förberedelser och färgtyper. Vilket rum är det som ska målas? Att måla ett sovrum är enklare än ett badrum, eftersom badrummet är ett våtutrymme och kräver speciell färg anpassad för fuktiga förhållanden. Enklast är att anlita en erfaren målare som har kunskap och erfarenhet, oavsett plats och yta.

När är det rätt tid att anlita en målare?

Om det handlar om en enklare målerijobb kan man, om man känner sig tillräckligt självsäker, oftast göra det själv. Det förutsätter dock att ytan fortfarande är i gott skick. Ibland har man målat en vägg så många gånger att ytterligare ett lager inte kommer att ge önskat resultat. Färgen kanske inte fäster, eller så blir det ojämnt och bubbligt. Då är det dags att anlita en professionell målare. Det gäller även om du planerar att måla om i ett badrum, där noggrannhet är extra viktigt och speciell färg krävs. Samma sak gäller när du behöver måla på hög höjd. Att måla om en husfasad kanske inte kräver lika stor noggrannhet som inomhusmålning, men på grund av höjden bör du inte utföra jobbet själv.

Vem ska du vända dig till?

En målarfirma erbjuder vanligtvis olika typer av tjänster. Du kan vända dig till dem oavsett vilken typ av målerijobb som behöver utföras. En målare tar sig inte bara an själva målningen, utan fokuserar även på planering, material, färg och eventuellt arbete på hög höjd. Trots att du kanske tror att ”jag klarar nog av det själv” är det ofta de små detaljerna som gemene man inte uppmärksammar som faktiskt gör den största skillnaden på slutresultatet.

Ta reda på mer om målare på www.målareuppsala.net.