Kategorier
Måleri

Varför behöver man hyra in en målare?

Det kan väl inte vara så svårt att göra själv. Då slipper man ha främlingar springande i huset. Dessutom blir det så mycket billigare att göra allting själv. Men är dessa påståenden sanna?

Har man kunskaperna och tiden kan de nog stämma. Har man det inte kan det bli lite besvärligt. Visst slipper man en massa främmande människor som springer runt i ens hem. Men man kommer med stor sannolikhet att få bo i ett mindre kaos under en tid framöver. Det gäller att ha tålamod och vara noggrann för att slippa hamna i några vanliga fällor.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Väggarna ska målas i hallen. Bara väggarna, inget annat. Dörrar, lister och annat får vara som de är. De är redan vita och fina. Då det inte kommer in särskilt mycket ljus i hallen tänker man sig en vit färg som skapar känsla av rymd. Man går till en färgaffär, tittar på små färgprover och bestämmer sig för en som ser fin ut. Allt känns bra och man sätter igång. Det är bara det att när man målat klart inser man att allt det vita man inte skulle måla inte längre ser vitt ut. Det har antagit en smutsgrå färg.

Det som har hänt är troligtvis att lister och dörrar varit målade i en vit nyans med en en kall ton, medan väggfärgen man valt har en varm ton. Att hitta rätt målare på Kungsholmen kan förhindra misstag och minska kostnaderna för renoveringen.